سال نوی میلادی چگونه تعیین شد؟

سال نوی میلادی چگونه تعیین شد؟

انتخاب روز اول ژانویه به عنوان آغاز سال جدید ریشه تاریخی و فرهنگی دارد و همه تقویم های دنیا از آن پیروی نمی کنند.

به گزارش یومیر خراسان نوشت: مرور تاریخ نشان می دهد که در گذشته فرهنگ های مختلف آغاز سال را در تاریخ های مختلفی جشن می گرفتند که اغلب مربوط به رویدادهای نجومی یا کشاورزی بوده است. به عنوان مثال مردم در روم باستان از تقویم “رومولوس” استفاده می کردند که بر اساس آن سال جدید در اواسط ماه مارس (اوایل آوریل) آغاز می شد که مصادف با فرا رسیدن بهار و آغاز مانورهای نظامی برای ادای احترام به مریخ خدا بود. جنگ بود اما این تقویم مشکلاتی داشت از جمله اینکه بر اساس سال 355 روزه بود که باعث شد به تدریج تقویم با تغییرات فصلی هماهنگ نباشد.

2 تقویم مختلف: جولیان و مسیحی
ژولیوس سزار ژنرال رومی در سال 46 قبل از میلاد در تقویم رومولوس تجدید نظر کرد. او «تقویم ژولیانی» را معرفی کرد که در آن سالی 25/365 روزه به 12 ماه تقسیم می شد و آغاز سال در اول ژانویه به افتخار خدای رومی یانوس که خدای آغاز و پایان بود تعیین می شد. خدای ژانوس اغلب به صورت خدایی با دو چهره در جهت مخالف به تصویر کشیده می شد. یکی به عقب (گذشته) و دیگری رو به جلو (آینده) که نمادی از گذار از سالی به سال دیگر و به عبارتی نمادی از گذر زمان بود. در قرون وسطی اگرچه «تقویم یولیانی» هنوز مورد استفاده قرار می گرفت سال مسیحی از عید پاک (عید رستاخیز عیسی) آغاز می شد. تاریخ عید پاک اولین یکشنبه پس از اولین ماه کامل بهار بود. اما برای راحتی در برخی مناطق مرسوم بود که سال نو را در روز اول فروردین جشن می گرفتند.
آغاز تقویم میلادی
این وضعیت تا رنسانس ادامه داشت. با این حال در این دوران تمایل به بازگشت به آداب و رسوم پیش از قرون وسطی باعث شد که «تقویم جولیان» بار دیگر رسمیت پیدا کند و به این ترتیب از دهه 1550 اول ژانویه به عنوان آغاز سال تعیین شد. سرانجام در سال 1852 پس از میلاد پاپ گریگوری سیزدهم تقویم میلادی را برای تصحیح «تقویم ژولیانی» معرفی کرد تا بار دیگر اشتباهات انباشته شده در محاسبه روزهای سال اصلاح شود. این اصلاحات به طور گسترده در جهان مسیحیت پذیرفته شد و بنابراین اول ژانویه به عنوان آغاز سال تعیین شد.
سال 1
اگرچه به طور سنتی اعتقاد بر این است که سال اول تقویم مسیحی مصادف با سال تولد عیسی مسیح است اما واقعیت این است که در گذر زمان تغییراتی در تقویم مسیحی ایجاد شده است و اکنون به طور کلی پذیرفته شده است که تولد عیسی مسیح (علیه السلام) چند سال قبل از «سال اول گاه شماری» اتفاق افتاد. اما فرهنگ ها و تقویم های دیگر هنوز از تاریخ های متفاوتی برای شروع سال جدید استفاده می کنند. به عنوان مثال سال نو چینی بر اساس تقویم قمری است و بین 21 ژانویه تا 20 فوریه است. در فرانسه اولین بار در سال 1564 بود که به دستور چارلز نهم یک تقویم سالانه ثابت ایجاد شد. نکته جالب این است که تقویم میلادی 26 ثانیه در سال با تقویم شمسی تفاوت دارد. این تفاوت باعث می شود که تقویم میلادی یک روز کامل با تقویم شمسی در سال 4909 میلادی متفاوت باشد.

دکمه بازگشت به بالا