سازمان ملل عضویت اسرائیل را لغو می کند؟
سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد ضمن تکرار اتهامات این رژیم علیه آنروا این سازمان را «جبهه تروریستی پنهان شده در پوشش یک آژانس بشردوستانه» خواند و کارکنان آن را به کشتن و ربودن شهروندان اسرائیلی در 7 اکتبر 2023 متهم کرد.
به گزارش یومیر جمیله کدیور در یادداشتی با عنوان: در حالی که میلیون ها فلسطینی در شرایط سخت ناشی از نکبت دوم در سرزمین های اشغالی به سر می برند رژیم صهیونیستی پس از چندین سال انتقادات شدیدی از خدمات امدادی و اشتغال به آوارگان فلسطینی دارد. . (آنروا) در 28 اکتبر 2024 (7 نوامبر) با تصویب دو قانون آن را به عنوان یکی از شاهدان اصلی جنایات اسرائیل برای بیش از 7 دهه ممنوع کرد.
لایحه اول هرگونه تماس بین مقامات اسرائیلی و UNRWA را ممنوع کرد و توافقنامه 1967 بین سازمان ملل متحد و اسرائیل را لغو کرد که به آنروا اجازه می داد خدمات خود را در سرزمین های اشغالی فلسطین گسترش دهد و اسرائیل متعهد به تسهیل کار این آژانس بود. لایحه دوم آنروا را از انجام هرگونه خدمات و فعالیت در منطقه تحت کنترل اسرائیل منع می کرد. این قطعنامه شامل اراضی فلسطینی است که از سال 1967 اشغال شده است جایی که حدود سه میلیون فلسطینی به عنوان پناهنده ثبت نام کرده اند. اجرای این دو قانون در مدت سه ماه باعث جرم انگاری آنروا می شود و نمی تواند مجوز ورود برای فعالیت در کرانه باختری و نوار غزه را که هر دو تحت کنترل اسرائیل است دریافت کند. دو هفته قبل از رای گیری در کنست اسرائیل زمینی را که آنروا در آن قرار داشت مصادره کرد. قرار است به جای مقر آنروا یک کلنی با 1400 واحد مسکونی ساخته شود.
رای کنست نقض تعهدات اسرائیل بر اساس قوانین بین المللی است. اجرای این مصوبات به بیش از 70 سال فعالیت این سازمان در سرزمین های اشغالی فلسطین پایان می دهد. پس از جنگ 1948 UNRWA با قطعنامه 302 (IV) مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 8 دسامبر 1949 یک سال پس از اولین نکبت فلسطین و اولین نسل کشی فلسطینیان توسط اسرائیل برای اجرای برنامه های امدادی و کار مستقیم برای آوارگان فلسطینی تأسیس شد.
این آژانس در 1 می 1950 فعالیت خود را آغاز کرد. خدمات این آژانس شامل آموزش مراقبت های بهداشتی امداد و خدمات اجتماعی زیرساخت ها و بهسازی اردوگاه تامین مالی و امداد از جمله در زمان درگیری های مسلحانه اعلام شد. زمانی که آژانس در سال 1950 فعالیت خود را آغاز کرد به نیازهای حدود 750000 پناهنده فلسطینی پاسخ داد. امروزه حدود 5.9 میلیون پناهنده فلسطینی واجد شرایط دریافت خدمات UNRWA هستند. در غیاب راه حلی برای مشکل پناهندگان فلسطینی مجمع عمومی به طور مکرر مأموریت آنروا را تمدید کرده است اخیراً تا 30 ژوئن 2026. از زمان تأسیس آنروا به رفاه و توسعه انسانی چهار نسل از آوارگان فلسطینی کمک کرده است. اقامت در فلسطین بین 1 ژوئن 1946 و 15 مه 1948 بود و آنها خانه و شرایط زندگی خود را در نتیجه از جمله موارد دیگر از دست دادند. جنگ 1948 و بازماندگان آنها.
در سال 1948 زمانی که سرزمین فلسطین غصب شد و فلسطینی ها از سرزمین خود رانده شدند آنروا به عنوان راه حلی برای سرکوب اعتراضات تأسیس شد. فلسفه آنروا ارائه خدمات به پناهندگان فلسطینی و بازماندگان آنها در برابر غصب زمین اموال و دارایی های آنها بود. از آنجایی که با حمایت آنروا در کشورهایی غیر از کرانه باختری و غزه مانند لبنان سوریه و اردن پناهندگان فلسطینی زیادی وجود داشت این کشورها دست از شکایت بردند.
آنروا در این سال ها نه تنها یادآور اشغال اسرائیل نسل کشی 1948 و دیگر جنایات تاریخی اسرائیل بود که اسرائیل علیه فلسطینی ها مرتکب شد بلکه به عنوان خاطره و روایت جمعی از وضعیت اسفناک آوارگان فلسطینی در طول 76 سال اشغال یاد کرد. یک یادآوری واقعیت تلخ برای پناهندگانی که در تلاش برای رسیدن به آن به کمک های بین المللی وابسته هستند بقا است. اسرائیل برای پاک کردن این حافظه تاریخی از همین استراتژی شیطان سازی استفاده کرده است. این استراتژی بخشی از یک جنبش بزرگتر برای پاک کردن هویت و تاریخ مستند و آرشیو پناهندگان فلسطینی و جنایات اسرائیل است.
برای بیش از یک سال از جنایات اسرائیل آنروا در خط مقدم تلاش ها برای ارائه غذا کمک های پزشکی و سرپناه به آوارگان فلسطینی در غزه بوده است. در حالی که ارتش اسرائیل به طور سیستماتیک تلاش کرده است علاوه بر کشتار فلسطینی ها کارکنان آنروا را نیز به قتل برساند و 233 نفر از آنها را تا 25 اکتبر کشته و 70 درصد از مدارس مراکز توزیع و پزشکی آنروا را هدف قرار داده است پارلمان اسرائیل دو لایحه مختلف برای آنروا تصویب کرد که ممنوع است. . نسل کشی اسرائیل را به یک قانون ملی تبدیل کرد.
قطعنامه های جدید کنست را باید در درجه اول با هدف تشدید فشار بر ساکنان غزه و کرانه باختری تسلیم کردن آنها و تلاش برای حل کامل مسئله فلسطین مطابق با طرح تخلیه غزه و اخراج آن در نظر گرفت. ساکنان و پایان دادن به حضور فلسطینی ها در این کشور. این مصوبات نه تنها علیه آنروا بلکه اعلان جنگ علیه آوارگان فلسطینی است و در زمانی اتخاذ شده است که آوارگان فلسطینی در بدترین شرایط زندگی به سر می برند.
اجرای این قوانین وضعیت آوارگان فلسطینی و حمایت از حقوق آنها از جمله «حق بازگشت» را تضعیف می کند. حمله به UNRWA بخشی از یک تلاش طولانی مدت برای از بین بردن حق بازگشت فلسطینیان و حذف حمایت های بین المللی است که بر اساس آن سازمان ملل حق فلسطینی ها را برای بازگشت به کشورهایی که از آنجا اخراج شده اند به رسمیت می شناسد.
اسرائیل با ممنوعیت آنروا رسما ارزش ها و نهادهای سازمان ملل را به سخره گرفته است. اسرائیل عمر 76 ساله خود را صرف تضعیف نظم بین المللی مبتنی بر قوانین (RBO) و تحقیر سازمان ملل مهمترین رکن آن کرده است. اگرچه اسرائیل در سال 1948 با رای مجمع عمومی تأسیس شد اما در این سال ها تصمیمات دادگاه های بین المللی و چندین قطعنامه سازمان ملل را نادیده گرفت اما در جریان جنگ غزه تصمیمات ارگان های مختلف سازمان ملل و قوانین بین المللی را نادیده گرفت. حمایت غرب به ویژه تشدید شده است. از جمله:
قطعنامه های جدید کنست که مانع از فعالیت آنروا در قلمرو مستقل اسرائیل می شود به منزله اعلان جنگ است نه تنها علیه فلسطینی ها میلیون ها نفری که جانشان به آژانس وابسته است بلکه علیه نظام بین المللی. اجرای این قانون نقض مستقیم منشور سازمان ملل است و ممانعت رژیم از کمک رسانی به ساکنان غزه نقض دستورات صادره از سوی دیوان بین المللی دادگستری است که اسرائیل را به ارتکاب نسل کشی در غزه متهم کرده است. در این قوانین نمایندگان مجلس به صراحت به لغو توافق نامه سازمان ملل و اسرائیل در سال 1967 اشاره می کنند زمانی که اسرائیل کنترل تمام سرزمین های فلسطینی از جمله اردوگاه های آوارگان را در اختیار گرفت.
اوایل سال جاری نتانیاهو خواستار جایگزینی آنروا که به گفته او “مشکل آوارگان فلسطینی را تداوم می بخشد و مدارس آن به کودکان فلسطینی نسل کشی و ترور می آموزد…” با سایر سازمان های امدادرسان مسئول جایگزین شد. با این رویکرد اسرائیل از ابتدای نسل کشی خود در غزه حملات خود به آنروا را تشدید کرد. در ژانویه 2024 اسرائیل آنروا را به “تروریسم” متهم کرد و بیش از 13000 نفر از کارکنان آن در غزه در حمله 7 اکتبر دست داشتند که باعث شد بسیاری از کشورهای غربی از جمله ایالات متحده کمک های مالی به آن را قطع کنند و بودجه خود را کاهش دهند. . چشمگیر خواهد بود
نماینده رژیم صهیونیستی در 10 می 2024 در نشست مجمع عمومی سازمان ملل برای بررسی عضویت کامل فلسطین در این سازمان منشور سازمان ملل را به داخل دستگاه خردکن انداخت و آن را پاره کرد. از زمانی که پرونده نسل کشی علیه اسرائیل به درخواست آفریقای جنوبی به دیوان بین المللی دادگستری کشیده شد اسرائیل به طور مداوم به دیوان حمله و توهین کرده است. رژیم صهیونیستی بارها دستورات عالی ترین نهاد قضایی سازمان ملل متحد را نادیده گرفته و کنوانسیون نسل کشی را به خطر انداخته است. در 29 مارس 2024 به اسرائیل دستور داد تا اقدامات لازم و مؤثر را برای همکاری با آنروا و سایر آژانس های سازمان ملل متحد بدون تأخیر انجام دهد و بلافاصله خدمات اولیه و کمک های بشردوستانه را در مقیاس وسیع و بدون هیچ مانعی ارائه کند و ظرفیت و تعداد زمین ها را افزایش دهد. گذرگاه ها برای افزایش غزه و باز نگه داشتن آنها تا زمانی که لازم است.
اسرائیل به جای پیروی از دستورات دیوان بین المللی دادگستری تلاش های خود را برای ممنوعیت آنروا تشدید کرد و همزمان به آنروا حمله کرد. در 24 می 2024 دادگاه بین المللی دادگستری در لاهه حکم داد که اسرائیل باید “فورا” حمله نظامی خود به رفح را متوقف کند. دقایقی پس از این حکم یکی از اردوگاه های رفح هدف حملات اسرائیل قرار گرفت. بر اساس تصمیم دیگری که دیوان بین المللی دادگستری در 20 ژوئیه 2024 صادر کرد نسبت به گسترش سیاست شهرک سازی در سرزمین های اشغالی فلسطین ابراز نگرانی کرد و افزود: بهره برداری اسرائیل از منابع طبیعی این سرزمین ها نقض حقوق بشر است. تعهدات بین المللی به عنوان یک کشور اشغالگر و حضور اسرائیل در اراضی اشغالی “غیرقانونی است و باید در اسرع وقت پایان یابد”.
نتانیاهو در سخنرانی خود در سازمان ملل در 27 سپتامبر (6 اکتبر) از سازمان ملل انتقاد کرد و دادستان دادگاه کیفری بین المللی را به “یهود ستیزی” متهم کرد و آن را “باتلاق یهودی ستیزی” توصیف کرد. اندکی پس از این سخنرانی اسرائیل آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل را «عنصر نامطلوب» خواند و او را به «حمایت از تروریست ها متجاوزان و قاتلان» متهم کرد و از سفر به این کشور منع کرد.
سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد ضمن تکرار اتهامات این رژیم علیه آنروا این سازمان را «جبهه تروریستی پنهان شده در پوشش یک آژانس بشردوستانه» خواند و کارکنان آن را به کشتن و ربودن شهروندان اسرائیلی در 7 اکتبر 2023 متهم کرد.
اقدامات اسرائیل علیه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان را باید در راستای سایر اقدامات این رژیم برای تضعیف سازمان ملل دانست. در سال 1974 مجمع عمومی به تعلیق عضویت آفریقای جنوبی به دلیل مخالفت بین المللی با سیاست های آپارتاید رای داد. آیا سازمان ملل می تواند عضویت اسرائیل را تا زمانی که نسل کشی را متوقف کند و رژیم آپارتاید استعماری شهرک نشین را از بین ببرد لغو کند؟
انتهای پیام