حسین علیزاده: نام روح الله خالقی در موسیقی ایران جاودانه است

حسین علیزاده درباره روح الله خالقی می گوید: خلقی عمر چندانی نداشت اما تاثیرات زیادی از خود برجای گذاشت او علاوه بر اینکه نوازنده ای خوش ذوق و خوش فکر بود انسان بزرگی بود که آثاری جاودانه خلق کرد و تا جایی که می توانید آن ها را بشنوید. ایران.”

حسین علیزاده: نام روح الله خالقی در موسیقی ایران جاودانه است

به گزارش یومیر مراسم اختتامیه دومین دوره جایزه ملی روح الله خالقی همزمان با پنجاه و نهمین سالگرد درگذشت استاد خالقی با حضور نادر رضایی (معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) محمد الیاری (مدیرعامل) برگزار شد. بنیاد فرهنگی هنری رودکی) سید محسن حسینی (رئیس مجموعه) فرهنگی هنری برج آزادی) محمدعلی مراتی (مدیرعامل انجمن موسیقی ایران) و… با اجرای عطا نویدی در برج آزادی برگزار شد.

نام “خالق” مبارک است

دبیر اجرایی دومین دوره جایزه ملی استاد روح الله خالقی در این مراسم گفت: از حضور گرم هنرمندان در روزهایی که نیاز بیشتر به تفکر و توجه بیشتر به اصالت و هویت ملی است قدردانی می کنم. کشور ما

وی ادامه داد: در این دو سال کینه ای نسبت به من وجود دارد که آن هم به دلیل اینکه برگزاری مستقل یک برنامه فرهنگی در کشورمان بسیار سخت شده است با مشکلات مادی مواجه هستیم و مجوزهایی صادر می کنیم که برخی از آن ها هیچ هنرمندی وجود ندارد. اما با کمک همکارانمان در دانشگاه علوم تحقیقات و در همایش مطالعات هنر با حضور دبیر بهنام ترابی و اساتید و داوران سعی کردیم این قدم دوم را قوی تر از قدم اول با دست خالی برداریم و از افرادی که بودند در کنار ما لطفا

عزیزی افزود: نام استاد خالقی هدیه ای بود که به من داده شد این نام بسیار مبارک است و علیرغم خودم آن را در فعالیت ارکستر و برگزاری این جایزه احساس کردم و حتی در فرصت گسترده تر آن خود همایش برگزار می شود. و هر جا خواستیم کاری به نام خالقی انجام دهیم همه کارها انجام شد ما مدیون این نام بزرگ هستیم خالقی عاشق ایران هنر و فرهنگ و هویت این کشور بود و امروز سالگرد درگذشت اوست و خوشحالیم. زیرا با وجود تمام مشکلات توانستیم این جایزه را به پایان برسانیم. بیایید آن را امروز نگه داریم.

دومین جایزه ملی استاد روح الله خالقی به پایان رسید/نیاز به ایجاد بستری برای فعالیت جوانان

دبیر اجرایی دومین جایزه ملی استاد روح الله خالقی گفت: جایزه استاد خالقی سال گذشته در سطح دانش آموزی برگزار شد و با انتشار فراخوان همه آثار موسیقی ایرانی را با هر تنظیمی پذیرفتیم اما امسال می توانیم با تفکر هیئت داوران جزئیات بیشتری به این موضوع اضافه کنیم. ما خواهان طبقه بندی منسجم از نظر کیفیت و تفکر هستیم. لذا در این مدت 21 اثر در تمامی بخش ها به جشنواره ارسال شد که آثار با بیشترین دقت و به صورت ناشناس و سخت داوری شدند و در نهایت 11 شرکت کننده به عنوان برگزیدگان انتخاب شدند.

نام روح الله خالقی در موسیقی ایرانی جاودانه است

در ادامه این آیین پیام تصویری حسین علیزاده آهنگساز محقق و نوازنده تار و سه تار پیکسوت پخش شد. علیزاده در این پیام اظهار داشت: نام روح الله خالقی نامی جاودانه در موسیقی ایران است. و بسیاری از نوازندگان بزرگ درباره خالگی ارزش هایی که داشتند صحبت کردند. موسیقی اضافه کردند.

وی با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری جایزه استاد خالقی گفت: در شرایطی که موسیقی در ایران تحت فشار است و در بهترین حالت خود قرار ندارد همیشه دلسوزانی هستند که این موضوع را درک می کنند و می توانند شرایطی را برای این نام های جاودانه ایجاد کنند. این ابتکار که توسط جایزه روح الله خالقی برگزار شد اتفاق بسیار مهمی است زیرا شاید کمتر به این موضوع توجه شده است. خالقی شخصیت بزرگی بود و حیف است که وقتی از بزرگان موسیقی یاد می شود نامی از او برده نمی شود.

علیزاده افزود: استاد خالقی یک روشنفکر بود. در آن زمان زمان بسیار مهمی بود که اگر فردی در عرصه موسیقی فعال بود یا مسئولیتی داشت باید ذهنی باز و روشن داشته باشد و در واقع فقط یک نوازنده نباشد و به حرفه موسیقی آگاه باشد بلکه به پدیده های اجتماعی توجه داشته باشد. یعنی موسیقی و تأثیر موسیقی در جامعه نیز باید برای او مهم باشد.

دومین جایزه ملی استاد روح الله خالقی به پایان رسید/نیاز به ایجاد بستری برای فعالیت جوانان

این آهنگساز گفت: استاد خالقی نقش مهمی در ارکستر و رادیو «گلها» داشت او نمونه خوبی برای رواج موسیقی ایرانی از طریق برنامه و رادیو «گلها» بود با موسیقی ایرانی در دوره ای که رادیو می توانست تأثیر زیادی داشته باشد. هر هنری که بخواهد عامه پسند شود همیشه شک و تردید وجود دارد که مردمی نشوند اما ابتکار و کاری که هنرمندان در سطح بالایی در رادیو که خالقی در آن نقش زیادی داشت انجام دادند. چگونه می توان موسیقی ایرانی را رواج داد اما ماندن در قامت هنری ستودنی است.

وی با اشاره به برگزاری جایزه استاد خالقی گفت: باید هویت ایرانی را در این رویدادها حفظ کرد و به آن اهمیت داد به ویژه برای نسل جوان که شاید کمتر هویت و موسیقی ایرانی را بشناسند و معیارها برای آنها همیشه چیزهایی است که جای دیگر بحث شد اما هر کاری که در ایران ارزشمند است و خوب انجام می شود اگر خوب ارائه شود و دیده شود هیچ وقت برای جوانانی که فکر می کنند مثلاً هنرمندان بزرگی نداشتیم احساس حقارت ایجاد نمی شود. باشد. واقعا موثر

علیزاده ادامه داد: می دانم رقابت سختی که هر کار مستقلی باید پشت سر بگذارد به برگزارکنندگان جایزه استاد خالقی تبریک می گویم و امیدوارم این جشنواره همیشه برگزار شود و یاد و خاطره خالقی را همیشه از زبان جوانان بشنویم. نسل جدید

خالقی هویت ملی را برای موسیقی ایرانی ابداع کرد

محمدعلی مراتی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره استاد خالقی گفت: وقتی به نام روح الله خالقی فکر می کنم یاد کلمه موسیقی ملی در اصطلاح این واژه ملی می افتم. این یک کلمه هویتی بسیار مهم است اما یک نکته اساسی برای من دارد. او می خواهد از عنصری در موسیقی حمایت کند که به اشتباه تنها به موضوع همبستگی و وحدت در ادبیات موسیقی ایران می پردازد که برای ایران به قرن ها پیش و به هویت ملی ایران بازمی گردد.

حسین علیزاده: نام روح الله خالقی در موسیقی ایرانی جاودانه است

دومین دوره جایزه ملی روح الله خالقی به پایان رسید/نیاز به ایجاد بستری برای فعالیت جوانان

وی بیان کرد: ویژگی بارز خود روح الله خالقی برای این جشنواره اصطلاح موسیقی ملی است که می توان آن را از برخی اصطلاحات موسیقایی مانند اصطلاح موسیقی علمی که متأسفانه چندین دهه است که از آن استفاده می شود متمایز کرد موسیقی هنر ارزشمندی است که من نمی دانم. علمی بودن برای موسیقی چه می شود موسیقی حوزه هنری دارد و مانند علم مجسمه سازی و نقاشی است.

مراتی افزود: خالقی با بازگردانی و تجلی بیان ملی موضوع ارکستراسیون و کنسرت را به عنوان هویت ملی موسیقی ایرانی به وجود آورد و از بیان ملی در موسیقی شناسی نبوغ استعداد و هویت ایرانی که ما متجلی می کنیم چیزی ساخت. امروز که در این جشنواره جدید به عنوان دینی با ویژگی های موسیقی ایرانی می بینیم خوشحالم که این جشنواره برگزار شده و به پایان رسیده است.

نجابت در آثار خالقی مشهود است

بابک خدرایی رئیس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر نیز در این مراسم گفت: وقتی نام روح الله خالقی به میان می آید کلمه اشراف به ذهن متبادر می شود. نجابت در کلام تصنیف و حتی در صدا و تصویرش برای من نجابت محفوظ است به ویژه در نوشته های او که با صداقت و نثری بی تکلف نوشته شده است در کتاب «تاریخ موسیقی ایران» استاد خالقی می بینید. تواضع همراه با عزت نفس ببین خالقی ادعای تاریخ نویسی ندارد و آنچه دیده است می نویسد و از این نظر می تواند به بیهقی شباهت داشته باشد که آنچه را که دیده منصفانه و ساده نوشته است. نثری که موجود بود در آن زمان

محمدرضا فیاض آهنگساز منتقد مدرس موسیقی و نوازنده سنتور نیز در این مراسم گرامیداشت یاد و خاطره استاد خالقی سوالاتی را پیرامون فعالیت ها و اقدامات این استاد مطرح کرد.

معرفی برگزیدگان و تجلیل از هنرمند پیشکسوت

در این بخش از داوران دومین دوره جایزه استاد خالقی پویا سرایی آروین صداقت کیش سیامک جهانگیری کارن کیهانی و کیوان فرزین در این بخش تجلیل شد.

در ادامه این مراسم کیوان فرزین نماینده هیئت داوران بیانیه را قرائت کرد. در بخش آثار مهم ادبیات و اساطیر ایران محمد مقر شریف آباد برای اثر «آرش کمانگیر» و سیدمتین ولایی برای اثر «رجز برای ارکستر زهی» تقدیر شدند.

در قسمت آهنگسازی آثار باکلام این بخش مقام اول را نداشت علی کیانی برای اثر «سوسن» مقام دوم و پوریا عابدینی برای اثر «افسونهای خمیشی» رتبه سوم را کسب کردند و عارف شاهدنواز به عنوان شایسته تقدیر برای اثر “آواز بزرگترین آرزو”.

در بخش آهنگسازی آثار بدون کلام مهدی درویشوند برای قطعه “خوان هشتم” مقام اول سهیل سیف ریحانی برای قطعه “پیش درآمدی سه” مقام دوم بهراد آقارفیعی برای قطعه “ز ابر سیاه” مقام سوم را کسب کردند. و علی کیانی برای اثر «آهیانه» شایسته تقدیر شناخته شد.

تجلیل ویژه این رویداد به عرفان رضایی برای اثر «فریاد» اهدا شد. جایزه ویژه هیئت داوران نیز به سید محمدرضا صداقت برای اثر «راه معشوقه خورشید» تعلق گرفت.

در این مراسم اعلام شد پنج میلیون تومان از سوی معاونت امور هنری وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی به برندگان این جایزه اهدا می شود.

همچنین در این مراسم از محمدرضا فیاض به پاس زحمات چندین ساله اش در موسیقی ایران تجلیل و نشان ویژه استاد خالقی اهدا شد.

حسین علیزاده: نام روح الله خالقی در موسیقی ایران جاودانه است

بگذار جوانان برای آینده ایران بدرخشند

نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: قصد سخنرانی در این مراسم را نداشتم فقط سعی کردم خودم را به این برنامه برسانم چون احساس می کنم اگر مراد است. باشد اتفاقی با ایران خواهد افتاد و راهی برای خروج. به هر حال در تمام ظرفیت هایی که این کره خاکی دارد مهمترین آنها جوانان هستند و این شما هستید که باید برای آینده ایران بدرخشید.

وی با اشاره به ظرفیت جوانان و نگاه مثبت و امیدوار کننده به این قشر گفت: دوست داشتم در این جمع حضور داشته باشم و دستاوردهای جوانان را ببینم و قسمت تلخی که امیدوارم به آن ملحق شود و ادامه آن زیبا و امیدوارکننده این است که شنیده ام چند نوازنده از گروه موسیقی که در این مراسم شرکت می کنند در هفته های آینده کشور را ترک خواهند کرد.

رضایی افزود: من دهه شصتی هستم نسل من با وجود هر چه دیده ریشه در وطن است و با همه سختی ها و تلخی ها این ریشه ها نمی گذارد به ترکش فکر کنیم نمی گویم. نسل آینده نرود اما از ته وجودم می خواهم با دستانی قوی تر و متفکرتر به ایران برگردم.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدواریم کسانی که در وطن هستند بستر بهتری برای شکوفایی داشته باشند و کسانی که از وطن می روند چنان بستری برای نسلشان ایجاد کنیم که آنها با امید و شادی به عقب برگرد

اجرای گروه موزیکال پرگار به سرپرستی و نوازندگی پویا محمدی خواننده خوانندگی پوریا عابدینی نوازندگی تار کامیار روشنکار علی نظام الدین نوازندگی ویولن علیرضا صلاحی یکتا کرمانی نوازندگی قیچک باران حیرت پور نوازنده عود امیرمحمد رمضان پور نوازندگی تربس آیدا موسوی و نوازندگی نگین نجابت و ارکستر آلات موسیقی ایرانی به رهبری آروین صداقت کیش با اجرای آثاری. توسط حسین دهلوی روح الله خالقی پرویز مشکاتیان و سجاد پورقناد پخش کلیپ هایی از آثار استاد خالقی و معرفی این استاد فقید داوری آثار برای جایزه دوم استاد خالقی. از دیگر بخشهای این آیین بود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا