جزئیات سیل کم‌سابقه سیستان و بلوچستان/ سدها جلوی خسارت سیلاب ایستادند


سخنگوی صنعت آب گفت: اگر سد زیردان وجود نداشت اضافه حجم ۱۷۰۰ متر مکعبی کلیه‌ی مناطق پایین‌دست در جنوب استان سیستان و بلوچستان را زیر آب فرو می‌برد و میزان خسارت‌های مالی و جانی صدها برابر شرایط فعلی بود.

به گزارش یومیر، عیسی بزرگ‌زاده با اشاره به بارندگی کم‌سابقه‌ی سیستان و بلوچستان در یک هفته‌ی اخیر اظهار کرد: بارندگی در بالادست سبب شده تا جریان آب رودخانه‌های منطقه در هر ثانیه از ۲ میلیون لیتر در هر ثانیه عبور کند، برای مثال جریان رودخانه‌ی کاجو در بالادست به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر در ثانیه رسید.
سخنگوی صنعت آب ادامه داد: برای درک میزان این سیلاب در رودخانه‌ی کاجو کافی است بدانید این آب در هر ثانیه معادل ۱۴ هزار بشکه نفت، حجم دارد و می‌تواند در کمتر از سه دقیقه، گنجایش غول‌پیکرترین کشتی نفت‌کش‌ دنیا را پر از آب کند.
وی ادامه داد: از جمله ماموریت‌های یک سد در منطقه عملکرد در زمان سیلاب است به نحوی که آب را در خود ذخیره کرده و به صورت تنظیم‌شده در پایین‌دست رها کند.
بزرگ‌زاده با اشاره به عملکرد سد زیردان در سیلاب سیستان و بلوچستان گفت: سیلاب ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر در هر ثانیه رودخانه‌ی کاجو به کمک سد زیردان کنترل و جریان ثابت ۵۰۰ هزار متر مکعبی در پایین‌دست رها شد که متناسب با رفیت رودخانه بود.
وی افزود: اگر سد زیردان وجود نداشت اضافه حجم ۱۷۰۰ متر مکعبی کلیه‌ی مناطق پایین‌دست در جنوب استان سیستان و بلوچستان را زیر آب فرو می‌برد و میزان خسارت‌های مالی و جانی صدها برابر شرایط فعلی بود.
سخنگوی صنعت آب گفت: آب‌گرفتگی‌هایی که در پایین‌دست شاهد آن هستیم به دلیل بارندگی در خود منطقه است، توجه کنید همین سامانه‌ی بارشی در بندر گوادر پاکستان فاجعه به بار آورد و به کشته‌شدن ده‌ها تن ختم شد.
بزرگ‌زاده تاکید کرد: خوشبختانه سیلاب سیستان و بلوچستان تا کنون خسارت جانی نداشته و دستگاه‌های دولتی و مردمی مشغول رفع آب‌گرفتگی روستاها هستند.
انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا