تاثیر تغذیه سالم در روند درمان سرطان

یومیر/مازندران تغذیه مناسب نقش مهمی در بهبود وضعیت جسمی و روحی بیماران سرطانی دارد. متخصصان تغذیه بر این باورند که یک رژیم غذایی مناسب نه تنها می تواند به حفظ انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند بلکه از عوارض جانبی درمانها نیز جلوگیری می کند و به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک می کند.

تأثیر تغذیه سالم در فرآیند درمان سرطان

سرطان یکی از بزرگترین چالش های سلامتی در دنیای امروز است که اثرات عمیق بر زندگی بیماران و خانواده های آنها دارد. با این حال درمان های پزشکی تنها بخش کوچکی از مسیر بهبود است و جنبه های دیگر مانند تغذیه و سبک زندگی نقش بسیار مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن کاهش عوارض درمانی و افزایش کیفیت زندگی بیماران دارد.

در استان مازندران که در بسیاری از مناطق دیگر کشور تعداد بیماران سرطانی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و این مشکل باعث می شود که از مشکلات تغذیه ای برای بیماران سرطانی و خانواده های آنها آگاهی بیشتری داشته باشید.

تحقیقات نشان می دهد که یک رژیم غذایی مناسب می تواند به روند بهبودی کمک کند به ویژه هنگامی که بیمار تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی قرار می گیرد. در این شرایط علاوه بر کمک به حفظ انرژی و سلامت جسمی تغذیه مناسب می تواند در جلوگیری از مشکلات گوارشی از دست دادن وزن ناخواسته و تقویت دفاع بدن مؤثر باشد.

در این گزارش تأثیر تغذیه بر روند درمان سرطان و روش های انتخاب غذاهای مناسب برای بیماران سرطانی در مازندران مورد بحث قرار گرفته است.

به گفته دکتر محمد حسینی یک متخصص تغذیه “تغذیه به عنوان یک مکمل درمانی به همراه مهمترین روشهای درمان سرطان مانند شیمی درمانی و رادیوتراپی می تواند اثرات مثبت زیادی بر سلامت بیماران داشته باشد.

در مصاحبه ای با ISNA این متخصص تغذیه بر اهمیت طراحی یک رژیم غذایی مناسب بر اساس نوع سرطان و وضعیت جسمی بیمار فرد تأکید می کند.

وی افزود: به دلیل شرایط خاص آنها بیماران سرطانی به رژیم غذایی خاصی احتیاج دارند که می تواند به بهبود شرایط جسمی آنها کمک کند. “

آمار بیماران سرطانی در مازندران

با توجه به خصوصیات جغرافیایی و محیطی استان مازندران با افزایش موارد سرطان روبرو است. براساس گزارش ها بروز سرطان تحت فشار در سن در مازندران در سالهای اخیر افزایش یافته است. به عنوان مثال شیوع سرطان در مازندران در سال 2017 به 198.3 در سال رسیده است. 100000 نفر نشانگر تمایل روزافزون این بیماری در استان است.

پروتئین ها و نقش آنها در حفظ توده عضلانی

این متخصص تغذیه افزود: پروتئین ها مواد مغذی ضروری برای بیماران سرطانی هستند. این مواد مغذی به ساخت و ترمیم بافت ها حفظ توده عضلانی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

دکتری حسینی توضیح داد: بیماران سرطانی به ویژه مبتلایان به شیمی درمانی ممکن است از دست دادن توده و وزن عضلانی را تجربه کنند. بنابراین مصرف پروتئین هایی مانند گوشت مرغ ماهی تخم مرغ لبنیات و حبوبات می تواند از این مشکلات جلوگیری کند.

آنتی اکسیدان ها و تقویت سیستم ایمنی بدن

وی ادامه داد: سبزیجات و میوه های تازه سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها در تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب ناشی از سرطان و درمان های آن مؤثر هستند.

این متخصص تغذیه گفت: سبزیجات مانند کلم بروکلی اسفناج و هویج حاوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین C می توانند به کاهش آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد و تقویت دفاع بدن در برابر بیماری ها کمک کنند.

تأثیر تغذیه سالم در فرآیند درمان سرطان

چربی های سالم و اهمیت آنها در انرژی دادن

حسینی ادامه داد: چربی ها یکی دیگر از مؤلفه های مهم رژیم غذایی برای بیماران سرطانی است. مصرف چربی های سالم مانند آووکادو روغن زیتون آجیل و دانه می تواند به حفظ سلامت قلب کمک کرده و به بدن انرژی لازم را بدهد.

وی تأکید کرد: چربی اشباع نشده منابع مهمی هستند که می توانند به تقویت سلولهای ایمنی و جذب بهتر ویتامین های محلول در چربی کمک کنند.

کربوهیدراتهای پیچیده و انرژی پایدار

این متخصص تغذیه گفت: کربوهیدرات ها به عنوان مهمترین منبع انرژی برای بدن باید از منابع سالم و پیچیده مانند نان غلات کامل برنج قهوه ای جو دوسر و سیب زمینی شیرین بدست آید.

دکتری حسینی گفت: کربوهیدراتهای پیچیده انرژی پایدار را برای بیماران فراهم می کنند و از نوسانات شدید قند خون جلوگیری می کنند که برای بیماران سرطانی تحت درمان های طولانی مدت بسیار مهم است.

نگهداری هیدراتاسیون و تأثیر آن در فرآیند پردازش

دکتری حسینی افزود: یکی از مهمترین نکات مربوط به تغذیه بیماران سرطانی حفظ هیدراتاسیون بدن است. در طول درمان بسیاری از بیماران مشکلاتی مانند خشکی دهان حالت تهوع و از بین رفتن اشتها را تجربه می کنند که می تواند منجر به کم آبی شود.

وی توصیه کرد: مصرف مایعات مانند آب سوپ های نازک و آب میوه های طبیعی می تواند به جلوگیری از کم آبی و بهبود عملکرد هضم کمک کند.

رسیدگی به حالت تهوع و هضم مشکلات در طول درمان

متخصص تغذیه ادامه داد: در طی درمان های سنگین بسیاری از بیماران با مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع و تغییر در حس طعم روبرو می شوند. در این شرایط توصیه می شود بیماران غذاهایی بخورند که به راحتی قابل هضم باشند و عوارض جانبی کمی دارند.

تأثیر تغذیه سالم در فرآیند درمان سرطان

دکتری حسینی گفت: غذای سرد پوره و سوپ های نازک می توانند از تحریک سیستم گوارشی جلوگیری کرده و به کاهش حالت تهوع کمک کنند. همچنین استفاده از زنجبیل یا خوردن وعده های غذایی کوچک و مکرر به کاهش مشکلات گوارشی کمک می کند.

مشاوره نهایی برای بیماران سرطانی

در پایان دکتر حسینی: بیماران سرطانی باید رژیم غذایی خود را با توصیه یک متخصص تغذیه سازگار کنند تا مواد مغذی اساسی را برای درمان و بازیابی بدن تهیه کنند.

وی افزود: تغذیه سالم به همراه معالجه پزشکی می تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی و تسریع در روند بهبودی برای بیماران داشته باشد.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا