بالاخره شکر بخوریم یا نخوریم؟
![بالاخره شکر بخوریم یا نخوریم؟](/wp-content/uploads/2024/12/63287518.jpg)
ما به سختی می توانیم مصرف قهوه و چای را بدون شکر تصور کنیم. اصولا برای ما ایرانی ها تصور نان و پنیر بدون چای شیرین برای صبحانه بسیار سخت است. آیا باید خودمان را از لذت خوردن شکر محروم کنیم یا می توانیم شکر را در حد اعتدال مصرف کنیم؟ این سوالی است که در این مقاله قصد داریم به آن پاسخ دهیم.
به گزارش یومیر به نقل از همشهری آنلاین: شکر منبع اصلی انرژی برای بدن است. اما در صورت مصرف بیش از حد خطر ابتلا به مشکلات جدی تری از جمله چاقی دیابت و بیماری قلبی را افزایش می دهد. دانستن میزان قابل قبول مصرف قند در رژیم غذایی روزانه به حفظ سلامت و تندرستی کلی کمک می کند.
مقدار توصیه شده شکر
سازمان های بهداشتی مانند سازمان جهانی بهداشت (WHO) و انجمن قلب آمریکا (AHA) دستورالعمل هایی را برای مصرف روزانه قند ارائه کرده اند.
زنان: بیش از 6 قاشق چایخوری (25 گرم) شکر اضافه شده در روز توصیه نمی شود.
مردان: بیش از 9 قاشق چایخوری (36 گرم) شکر اضافه شده در روز مصرف نکنید.
کودکان: کمتر از 6 قاشق چایخوری (25 گرم) شکر اضافه شده در روز بر اساس سن و نیاز کالری توصیه می شود.
عوارض مصرف زیاد شکر
این توصیه در مورد قند اضافه شده در مواد غذایی مانند غلات تصفیه شده کیک شیرینی و شیرینی چای شیرین یا قهوه است نه محتوای قند طبیعی میوه سبزیجات یا محصولات لبنی. اما چرا باید مراقب مصرف شکر باشیم؟ مصرف بیش از حد قند این مشکلات را برای بدن و سلامتی به دنبال دارد:
افزایش وزن: غذاهای شیرین اغلب پر کالری هستند اما از نظر تغذیه ای ضعیف هستند که منجر به پرخوری و چاقی می شود.
دیابت نوع 2: با گذشت زمان قند اضافی می تواند عملکرد انسولین را مختل کند و خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.
مشکلات سلامت قلب: رژیم های غذایی سرشار از قند می توانند فشار خون و سطح کلسترول را افزایش دهند و به بیماری قلبی کمک کنند.
آسیب دندان: شکر باکتری های موجود در دهان را تغذیه می کند و منجر به حفره ها و مشکلات لثه می شود.
نکاتی برای مدیریت مصرف قند
برچسب مواد غذایی را بخوانید: بسته بندی مواد غذایی را از نظر وجود قندهای پنهان که اغلب به عنوان فروکتوز ساکارز یا گلوکز نشان می دهند بررسی کنید.
نوشیدنی های شیرین را محدود کنید: نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین را با آب چای گیاهی یا گزینه های شیرین نشده جایگزین کنید.
غذاهای کامل را انتخاب کنید: به جای غذاهای فرآوری شده از میوه ها و سبزیجات تازه و غلات کامل استفاده کنید.
از شیرین کننده های طبیعی استفاده کنید: برای شیرین کردن عسل استویا یا خرما را بدون کالری اضافی اضافه کنید.
رژیم غذایی خود را متعادل کنید: پروتئین چربی های سالم و فیبر بخورید تا سطح قند خون خود را کنترل کنید و هوس قند را کاهش دهید.
شیرینی طبیعی در مقابل شکر اضافه شده
قندهای طبیعی موجود در میوه ها و محصولات لبنی حاوی مواد مغذی مانند فیبر ویتامین ها و مواد معدنی هستند که به هضم و سلامت کمک می کنند. شکر اضافه شده در غذاهای فرآوری شده هیچ مزیت تغذیه ای ندارد و فقط به کالری خالی کمک می کند.
در حالی که شکر ذاتاً بد نیست اعتدال برای جلوگیری از مشکلات سلامتی طولانی مدت مهم است. قند اضافه شده را کاهش دهید و سعی کنید غذاهای کامل و غنی از مواد مغذی بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید. با انتخاب های آگاهانه می توانید طعم شیرین زندگی را بچشید بدون اینکه سلامتی خود را قربانی کنید.
* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.
انتهای پیام