امکان افزایش سرمایه اجتماعی حتی از موشک های اسرائیل


درگیری ایران و اسرائیل که با انقلاب اسلامی ایران آغاز شد و در دهه های اخیر بر سیاست خارجی این کشور سایه افکنده است اکنون به خطرناک ترین دوران خود رسیده است.

امکان افزایش سرمایه اجتماعی حتی از موشک های اسرائیلی

به گزارش یومیر ولی الله شجاع پوریان در یادداشتی نوشت:

درگیری ایران و اسرائیل که با انقلاب اسلامی ایران آغاز شد و در دهه های اخیر بر سیاست خارجی این کشور سایه افکنده است اکنون به خطرناک ترین دوران خود رسیده است.
ایران و اسرائیل از درگیری های نیابتی و غیرمستقیم به هدف قرار دادن خاک یکدیگر روی آوردند و در گام آخر حملات موشکی و هوایی اسرائیل در پاسخ به حملات موشکی ایران صورت گرفت وقایع این روزهای کشور را از چند منظر می توان توضیح داد:
1- حملات اسرائیل برخلاف فریادها و ادعاهای سران رژیم صهیونیستی از گستردگی و قدرت لازم برخوردار نبود و سامانه های دفاعی این کشور بخش بزرگی از حملات را خنثی کردند. در این میان اگرچه شهادت چند تن از دلیرمردان ارتش تأثیر بسزایی داشت اما قدرت و توان نیروهای نظامی و دفاعی ایران با افتخار در این حملات خودنمایی کرد و توان بازدارندگی ایران را تقویت کرد.
2- علیرغم اثبات اقتدار ایران و ضعف رژیم صهیونیستی در آخرین حملات ناتمام و تاثیر آن بر فضای اقتصادی کشور که موجب آرامش در بازار ارز و طلا شد برخی افراد از ناآگاهی و احتمالاً خیانت و نفوذ بوده است. . رهبری بر طبل درگیری و جنگ در تازه ترین واکنش به حملات اخیر فرمودند: شرارت دو شب پیش رژیم صهیونیستی را نه باید بزرگ کرد و نه کوچک شمرد باید محاسبات غلط رژیم صهیونیستی را مقصر دانست. با چنین موضع صریح و روشنی باید پرسید چرا عده ای به دنبال بزرگنمایی حملات رژیم صهیونیستی هستند؟
3- دیپلماسی فعال دولت فدرال در حملات اخیر به وضوح نمایان بود. دکتر عراقچی وزیر امور خارجه در یک ماه گذشته به طور فشرده از اکثر کشورهای همسایه و منطقه بازدید کرد و پیام صریح ایران را به این کشورها ابلاغ کرد که در صورت هرگونه همکاری با اسرائیل از طریق تامین هوایی زمینی پایگاه و … آنها با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهند شد خوشبختانه هم ناکامی کشورهای منطقه در همراهی با رژیم اشغالگر در جریان حملات و هم مواضع صریح آنها در محکومیت حملات اسرائیل دیپلماسی موفق دولت الوفاق را نشان داد که همه را وادار کرد. درک کنید اگرچه ایران جنگ طلب نیست اما جنگ را می شناسد
4- در کنار دیپلماسی موفق دولت در حملات اخیر واکنش چین و روسیه به این حملات آموزنده و قابل تامل بود. چینی ها این حملات را بدون هیچ واکنش رسمی پشت سر گذاشتند و روس ها در مواضع مبهم تشدید تنش ها را به سادگی تهدیدی برای منطقه توصیف کردند. در سال های اخیر بسیاری از کارشناسان سیاست خارجی بر لزوم مدیریت بهتر روابط ایران با چین و روسیه تاکید کرده و اعلام کرده اند که پیوند منافع ملی به دستور کار چین و روسیه که مانند سایر نهادهای نظام بین الملل به دنبال تامین امنیت هستند. منافع ایران تصمیم عاقلانه ای نیست در حالی که هر دو کشور شرکای قابل اعتمادی برای ایران در شرایط مهم نیستند. با توجه به تجربه اخیر انتظار می رود در نوع روابط با این دو کشور بازنگری صورت گیرد.
5- نکته مهم دیگری که مسئولین نظام باید به آن به عنوان فرصت نگاه کنند افزایش سرمایه اجتماعی نظام در سایه حوادث اخیر است با وجود همه مشکلات و معضلات و کاستی هایی که مردم ایران از خود نشان داده اند. در شرایط مهم و سرنوشت ساز و تنها به دنبال منافع ملی هستند با وجود همه گلایه های مردم ایران در حملات اخیر نشان دادند که عاشق این کشور و کشور هستند و چنین مردم شریف و نجیبی شایسته حکومتداری مطلوب هستند. رفتار آبرومندانه تری که فردای آن رویدادهای غرورآمیز شاهد رونق بود چه راهنمایی در سطح شهر و چه تسویه حساب های سیاسی سرنخی برای یافتن عوامل تأثیرگذار در کشور است. آیا در چنین شرایط سختی می توان با ایران همدردی کرد و به دنبال تنش و نارضایتی در کشور بود؟
6- امید است با توجه به ناهماهنگی حملات رژیم صهیونیستی که حتی صدای حامیان جنگ دوست این رژیم را درآورده است فرصت مغتنمی برای بازسازی سرمایه اجتماعی نظام و رسیدگی به مشکلات مردمی داده شود. مشکلات به ویژه در حوزه اقتصادی و معیشتی؛ اینگونه مردم قدرشناس و آگاه که علیرغم ناکارآمدی های فراوان به شدت از میهن خود دفاع می کنند باید مورد عنایت بیشتری قرار گیرند ایران امروز از نظر قدرت نظامی و دفاعی در اوج اقتدار قرار دارد در صورتی که این امنیت و اقتدار با ارتقای وضعیت بهبود یابد. شرایط اقتصادی و معیشتی مطمئناً زمینه رضایت اکثریت مردم را ایجاد می کند باید از اشتباهات گذشته درس گرفت و برای خدمت به مردم تلاش کرد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا