از حمام خزینه تا ماجراهای فیلترینگ
ترویج اندیشه مقاومت در برابر هر مظاهر پیشرفت تمدن و توسعه از قبیل: مقاومت در برابر بلندگو چتر چراغ برق گوجه فرنگی و ضبط صوت در زمان استبداد یا مقاومت در برابر ویدئو ماهواره و رادیو در نظام جمهوری اسلامی. هرگز به خاطر انقلاب نظام کشور و مردم نیست و همیشه گران و مضر بوده است.
به گزارش یومیر عبدالرحیم اباذری در یادداشتی در جماران نوشت:
ترویج ایده مقاومت در برابر هر مظاهر پیشرفت تمدن و توسعه از قبیل: مقاومت در برابر بلندگو چتر چراغ برق گوجه فرنگی و ضبط صوت در زمان ظلم و یا مقاومت در برابر ویدئو ماهواره و رادیو در سیستم جمهوری اسلامی هرگز به خاطر انقلاب نظام کشور و مردم نیست و همیشه گران و مضر بوده است.
چند روز پیش اخبار و عکس هایی مبنی بر تجمع حدود 50 نفری خیابانی علیه رفع فیلتر شبکه های اجتماعی در فضای مجازی دست به دست شد که نشان می داد معترضان با در دست داشتن بنرهایی در مقابل مرکز ملی فضای مجازی خواستار رد این طرح شدند. رفع فیلتر و سر دادن شعار روی بنرهایی از این قبیل: «شرم بر شما و طرح رفع فیلتر را رها کنید» و «واتس اپ تلگرام و اینستا رانت فساد و فحشا» در دست آنها بود و عده ای معروف و کفن پوش. چهره هایی در میان آنها دیده می شود
اولین چیزی که از این حرکت و صحنه در ذهن نویسنده تداعی شد ماجراهای «حمام کازینه» در دهه چهل بود زیرا استدلال های این گروه از نظر شکل تصویر و ضعف شباهت زیادی به استدلال های اهل بیت دارد. مخالفان دوش و حامیان حمام مالیاتی در آن سال بود. در دهه های 1930 و 1940 حمام ها یک گنج بودند و عموم مردم برای به اصطلاح نظافت و استحمام باید به این حمام های عمومی می رفتند و آب در بیشتر گنجینه ها مدت ها پابرجا و پوسیده بود. وقتی انواع زباله ها و کثیفی ها به پای مردم بر زمین می خورد. از حموم که برگشتی روزها بوی تعفن گنج همراهت بود. این مراکز به ظاهر سالم منشأ بسیاری از بیماری ها از جمله: نابینایی کرم حلقوی بیماری های پوستی مختلف مانند تراخم بیماری های قارچی و آبله بودند. زمانی که اهل تقوا برای غسل تشریفاتی به مستراح می آمدند ابتدا با همان آب آلوده سه بار زمزمه می کردند و استشمام می کردند تا از ثواب انجام یک امر خیریه بهره مند شوند و سپس غسل می کردند.
این وضعیت ادامه داشت تا اینکه اداره بهداشت تصمیم گرفت حمام های طاقدار را ببندد و به جای آن دوش های بهداشتی تمیز و شیک نصب کند. اما در همان زمان مخالفت ها و تهمت های مراجع مقدس هم شروع شد انواع شبهه هایی بود که هر روز مطرح می کردند. می گفتند: غسل زیر دوش شرعا جایز نیست و باطل است. گفتند: این یک توطئه است می خواهند گنجی را که مورد غسل آیینی است از بین ببرند و در واقع ربوبیت خدا را بی ربط کنند و از بین ببرند. انگار همه کفار جلوی همه اسلام قدشان را نشان داده بودند! در این میان هرکسی که دوش می گرفت متهم به بی دینی ادم دینی و به تعبیر روز سکولاریسم می شد.
در آن زمان مخالفان حمام نامه ای اعتراضی و طوماری به وزارت بهداشت نوشتند و گفتند که مبانی اسلام در خطر است و درب دوش باید هر چه زودتر پلمپ و واکس زده شود و مردم به گاوصندوق بازگردند. حمام
این بحث ها و تکفیرها حدود سه چهار سال ادامه داشت; در نهایت اکثر مردم و املاک پذیرفتند که دوش از هر جهت (مذهبی مذهبی بهداشتی درمانی معنوی روانی اجتماعی اقتصادی و…) بهتر و مناسبتر از حمام مالیاتی است و به توافق رسیدند. با آن اما تعداد مدتی راکد و لجباز بودند و هرگز تسلیم نشدند و سرانجام با همان حماقت به رحمت خدا رفتند. یعنی رکود فکری و تحجر به قدری عمیق بود که با افتخار غر زدن و استشمام و استحمام با آب آلوده و بدبو را به آب پاک و پاک و زلال ترجیح دادند.
شرایط این روزها برای حامیان فیلترینگ شبیه مخالفان هرگونه پیشرفت و توسعه است. رفع فیلتر ساده لوحانه و تنگ نظرانه با رانت فساد و فحشا یکی می شود. در حالی که همه می بینند که با اعمال فیلترینگ در این چند سال از میزان رانت و فساد و فحشا کاسته شده است؟ تفاوت قبل و بعد از فیلتر کردن چیست؟ آیا غیر از این است که تعداد بازدیدکنندگان از این شبکه های خارجی پس از اعمال فیلترینگ بسیار بیشتر شده است؟ علاوه بر این این اقدام ناشیانه و سطحی کودکان نوجوانان و دانش آموزان را بیش از پیش در معرض خطر آسیب پذیری و استفاده از سایت های نامناسب قرار داده است.
نکته دیگری که نباید از آن غافل شد حضور مافیای مخوف فروش پروکسی و فیلترشکن چند صد هزار تومانی است که مصداق بارز رانت و فساد در این زمینه است و توسط برخی مردان تازه متولد شده کنترل می شود و اگر فیلتر برداشته می شود مطمئناً درب مغازه را می بندد. دو گوشه آنها برای همیشه بسته می شود.
علاوه بر اینکه وجود فیلترینگ باعث طمع بیشتر مردم به این شبکه ها و بی رغبتی آنها به شبکه های داخلی شده است حتی اکنون دفاتر برخی از مراجع عظام و اکثر شخصیت های برجسته حوزه و دانشگاه در تلگرام هستند. کانال ها فعال هستند
آیا وقت آن نرسیده است که از رکود تحجر سطحی نگری و ساده اندیشی و در مواردی رانت ثروت آفرینی غیرقانونی و تکثیر غیرقانونی با فروش ضد فیلتر خلاص شویم و مردم و کشور را به صورت عقلانی مدیریت کنیم. و آیا رویکردی تخصصی داشته باشیم و از تنگ نظری های بی مورد پرهیز کنیم و عملاً اعصاب مردم و جوانان را به هم بزنیم؟
فکر کنیم رانت و فساد و فحشا در فیلترینگ به مراتب بیشتر از رفع فیلتر است همانطور که شیوع بیماری های واگیردار و غیره در حمام مالیاتی بیشتر بود و آن روزها باید زودتر دوش می گرفتیم.
علاوه بر ترویج اندیشه مقاومت در برابر هرگونه مظاهر پیشرفت تمدن و توسعه مانند: مقاومت در برابر بلندگو چتر چراغ برق گوجه فرنگی و ضبط صوت در دوران استبداد و یا مقاومت در برابر ویدئو ماهواره و رادیو در جمهوری اسلامی ایران صلاح انقلاب و نظام و کشور و مردم نیست و همیشه گران و مضر بوده است.
مورد انتظار آقای دکتر است. مسعود مزکیان رئیس جمهور صادق و مخلص در این مورد خاص اقدامات سریع خردمندانه و متعهدانه انجام دهد و با رفع فیلترینگ و اقشار مختلف مردم و جوانان جویای کار در فضای مجازی و رهایی آنها با نبوغ استعداد و زیان از خطرات و آسیب های بیشتر جلوگیری کند. نوآوری از این گروگان های متحجر و سرگردان.
انتهای پیام