اقتصادی

واکنش وزیر ارتباطات به اقدام گوگل برای حذف چند سکوی ایرانی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: وزارت کشور با همکاری سایر نهادهای مسئول پیگیری های لازم را در مراجع بین المللی برای احقاق حقوق نخبگان کشور و ملت ایران انجام خواهد داد.

به گزارش یومیر، عیسی زارع پور با انتشار پستی در یکی از پیام رسان های داخلی درباره اقدامات اخیر گوگل پلی در خصوص حذف چند اپلیکیشن ایرانی، اظهار کرد: اخیرا چندین پلتفرم ایرانی که در زمینه پیام رسانی و حمل و نقل از یک فروشگاه نرم افزاری خارجی ها خدمات ارائه می کنند. حذف شده با اطلاع از این مشکل، به معاونین مربوطه دستور دادم تا با همکاری شرکت های دانش بنیان صاحب این پلتفرم ها، نسبت به بررسی جنبه های فنی و حقوقی این موضوع اقدام کنند.

صاحبان برخی از پلتفرم های مطرح دنیا که خود را صاحبان انحصاری حوزه فناوری اطلاعات می دانند، سال هاست با اتخاذ سیاست های انحصاری و استانداردهای متعدد سعی در جلوگیری از رشد و توسعه فناوری در ایران عزیز داشته اند و این امر اولین بار نیست که به بهانه تحریم از تحریم استفاده می کنند. ، مردم ما و حتی کاربران ایرانی در سراسر جهان از نعمت استفاده از محصولات ساخته شده توسط متخصصان جوان این کشور محروم هستند.

اگرچه این سوال بارها به بهانه های مختلف مطرح شده است، اما تکرار آن در شرایط کنونی که بسترهای ایرانی در عرصه های مختلف پیشرفت خوبی داشته و مردم نیز به استفاده از آن علاقه نشان داده اند، این شبهه سیاسی بودن چنین تصمیماتی را تقویت می کند. از طرفی ایران توسعه یافته را نمی بینند و سعی می کنند از همه ابزارها برای وابستگی به ایران و ایرانی استفاده کنند.

چندی پیش دولت آمریکا اعلام کرد که تحریم های فناوری اطلاعات کشور ایران را لغو می کند تا مردم ایران از خدمات فناوری آمریکا بهره مند شوند! اما در عین حال دسترسی به خدمات پرطرفدار ایرانی را که حاصل تلاش جوانان نخبه ایرانی در شرکت های دانش بنیان است محدود می کنند!؟

این نوع اقدامات سیاسی از سوی این تریبون آمریکایی که متأسفانه در فضای مجازی جایگاه انحصاری دارد، هشداری برای همه ملت های مستقل و مبتکر جهان تلقی می شود. اگر رهبران این شرکت آنطور که خودشان ادعا می کنند واقعاً به دنبال ایجاد ارزش، آسایش و رفاه برای همه مردم جهان هستند، چرا خدمات دیجیتال و خصوصی متعلق به شرکت های دانش بنیان ایرانی را که وسیله زندگی مردم هستند محدود می کنند. زندگی روزمره؟

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری سایر نهادهای مسئول پیگیری های لازم را در مراجع بین المللی برای احقاق حقوق نخبگان کشور و ملت ایران انجام خواهد داد.

تصور کنید الان و در شرایط فعلی فروشگاه نرم افزار داخلی نداشتیم!

به گزارش یومیر، در روزهای گذشته اعلام شد اپلیکیشن هایی مانند اسنپ، تپسی، سه پیام رسان ایرانی، سروش، بله و آی گپ از گوگل پلی حذف شده اند و بررسی ها نشان می دهد که نه تنها خود اپلیکیشن ها از گوگل حذف شده اند. بازی. و به طور کلی اکانت های متعلق به این شرکت ها نیز از گوگل پلی حذف شده اند.

لازم به ذکر است که محدودیت شرکت های خارجی و فروشگاه های آنلاین آمریکایی برای اپلیکیشن های ایرانی از حدود سال 1395 آغاز شده است. زمانی که اپل در سپتامبر 2016 درهای فروشگاه اینترنتی خود را به روی اپلیکیشن های ایرانی باز کرد، تنها چند ماه پس از دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر تحریم ایران، برخی از اپلیکیشن های ایرانی از اپ استور حذف شدند. موضوع حذف اپلیکیشن های ایرانی از اپ استور حل نشد و دو هفته بعد از اپل، گوگل نیز نرم افزارهای ایرانی را از گوگل پلی – فروشگاه آنلاین نرم افزار اندروید – به بهانه تحریم های دولت آمریکا علیه ایران حذف کرد.

اگرچه با آغاز ریاست جمهوری جو بایدن و احتمال بازگشت آمریکا به برجام، این امید وجود داشت که سرنوشتی متفاوت برای شرکت های فناوری در ایران رقم بخورد، اما حذف پلتفرم ها و اپلیکیشن های ایرانی نشان می دهد که این مشکلات ناعادلانه تحریم ها وجود دارد. علیه شرکت های ایرانی ادامه دارد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا