اقتصادی

ساحل عاج دروازه ورود به یک بازار ۱۰۰ میلیونی است/نگرانی برای سرمایه گذاری وجود ندارد

یومیر/مرکزی سفیر ساحل عاج گفت: با توجه به ثبات اقتصادی ساحل عاج نگرانی از سرمایه گذاری فعالان اقتصادی ایرانی در کشور وجود ندارد.

تاماکولو واتارا در نشست مشترک با فعالان اقتصادی استان مرکزی در اتاق بازرگانی اراک گفت: ساحل عاج ۲۸ میلیون نفر جمعیت دارد و ارز آن ثابت است.

وی با بیان اینکه اقتصاد کشور در حوزه کشاورزی است و عمده محصولات آن قهوه، کاکائو و بادام هندی است، گفت: سالانه دو میلیون تن کاکائو در ساحل عاج تولید می شود که 40 درصد نیاز جهان را پوشش می دهد.

اوتارا با اشاره به اینکه این کشور از نظر صنعتی پیشرفته نیست و 25 درصد پیشرفت آن در حوزه نفت و پتروشیمی است، افزود: شرکت های ارتباطی، راه ها و امکانات بهداشتی و حمل و نقل نیز بقیه اقتصاد ساحل عاج محسوب می شوند.

وی تصریح کرد: ساحل عاج به همراه 7 کشور دیگر در غرب آفریقا عضو یک اتحادیه هستند و عمده درآمد بین این کشورها مربوط به ساحل عاج است و در واقع اگر دسترسی به یکی از این کشورها در غرب آفریقا امکان پذیر شود. ، می توان به هفت کشور رسید. دسترسی و جمعیتی در حدود 100 میلیون نفر داشت و بازار خوبی برای ایران محسوب می شود.

سفیر ساحل عاج در ایران با بیان اینکه روابط سیاسی دو کشور به سال 1354 برمی گردد اما روابط اقتصادی آن طور که انتظار می رود نیست، گفت: آخرین مبادلات دو کشور در دو سال اخیر بالغ بر 40 میلیون است. دلار قابل توسعه بندر ابیجان دومین نقطه مهم در قاره آفریقا است که از طریق آن امکان دسترسی به مبادلات صادرات و واردات وجود دارد.

وی بیان کرد: استان مرکزی می تواند در زمینه کشاورزی با ساحل عاج همکاری کند، کاکائو و بادام هندی بلافاصله پس از برداشت به فروش می رسد ضمن اینکه می توان آنها را فرآوری کرد و در این زمینه همکاری کرد. ایده آل برای دولت ساحل عاج صادرات پودر یا کره کاکائو است، اما در حال حاضر به صورت حبوبات صادر می شود و فرصت هایی برای سرمایه گذاری شرکت های ایرانی در این زمینه وجود دارد.

اوتارا با اشاره به اینکه کشور ساحل عاج دارای معادن آهن، نیکل، طلا و الماس است که می توان در استخراج آنها همکاری کرد و از سرمایه گذاران ایرانی استقبال می کنیم، گفت: مشکل اکثر کشورهای آفریقایی بحث زیرساخت ها است، مثلاً در فرودگاه کستی. در این کشورها مشکلات جدی وجود دارد و حتی می توان در توسعه زیرساخت ها از جمله زیرساخت های حمل و نقل با کشورهای آفریقایی تعامل کرد، 80 هزار کیلومتر از جاده های ساحل عاج نیاز به آسفالت دارد که البته یک شرکت ایرانی در این زمینه فعالیت داشته است، اما فضا برای فعالیت شرکت های بیشتری وجود دارد.

وی افزود: طرح ها و پروژه های زیادی برای احداث بنادر، راه آهن و فرودگاه در ساحل عاج وجود دارد که می توان فهرست این پروژه ها را برای همکاری و سرمایه گذاری به اتاق بازرگانی اراک ارائه کرد تا در آن مشارکت کنند. روند مناقصه بودن

اوتارا با بیان اینکه امکان سرمایه گذاری در بخش انرژی نیز وجود دارد، گفت: اگرچه این کشور زیرساخت قوی در زمینه برق ندارد، اما صادرکننده برق به غنا، نیجریه و مالی است.

وی بیان کرد: تولید نفت و گاز در این کشور زیاد نیست اما شرکت های ایرانی می توانند در این کشور سرمایه گذاری کنند. همچنین تفاهم نامه ای بین وزارت بهداشت ایران و ساحل عاج به امضا رسیده است. هلال احمر یک درمانگاه فعال در ساحل عاج دارد که با استقبال خوبی مواجه شده است و این فعالیت ها قابل توسعه است و با توجه به تولید لوازم یکبار مصرف پزشکی در استان مرکزی می توانیم از ظرفیت این تفاهم نامه استفاده کنیم. برای توسعه صادرات

با بیان اینکه در ساخت و ساز نیازهای زیادی وجود دارد، شرکت های ایرانی فعال شده اند، اما بازار همچنان برای حضور سایر شرکت ها باز است، افزود: در حال حاضر 10 تا 15 شرکت ایرانی در ساحل عاج مشغول به فعالیت هستند که امیدواریم این امر محقق شود. تعداد باید افزایش یابد و خوشبختانه طی جلسه ای با استاندار مقرر شد تفاهم نامه ای بین اتاق و سفارت امضا شود.

وی گفت: رشد اقتصادی کشور به 7 درصد رسیده بود که بعد از کرونا کمی کاهش یافت و اکنون رشد اقتصادی به 6 درصد رسیده است و شرایط باثباتی دارد و جای نگرانی نیست که در آن سرمایه گذاری کنیم. . تسهیلاتی برای سرمایه گذاران خارجی در زمینه های مختلف از جمله مالیاتی در نظر گرفته شده است، به عنوان مثال تسهیلات در حوزه نفت و گاز و ساختمان در نظر گرفته شده است.

اوتارا تاکید کرد: تجار ایرانی نگران سرمایه گذاری در ساحل عاج هستند که این یک امر طبیعی است، البته سفارت نمی تواند تضمینی بدهد اما شرکت ها باید با حضور در این کشور بررسی میدانی کنند، بازار را از نزدیک بسنجند و نهایی کنند. تصمیم گرفته شده است و سفارت تنها می تواند اطلاعاتی در مورد نیازهای کشورمان ارائه دهد.

وی بیان کرد: اگر شرکتی برای اولین بار به دنبال سرمایه گذاری در ساحل عاج باشد می تواند ابتدا با استفاده از زبان عاج شرکت تاسیس کند، حساب بانکی افتتاح کند و تا 50 درصد تخفیف گمرکی دریافت کند و مالیات بر سود سرمایه گذاری را تحمل نمی کند.

سفیر ساحل عاج در جمهوری اسلامی افزود: به دلیل تحریم ها مبادلات با مشکل مواجه است اما شرکت های ایرانی فعال در ساحل عاج که در کشورهای ثالث دارای حساب بانکی هستند، پول جابه جا می کنند و از این طریق می توان مبادلات مالی انجام داد. . در مورد سرمایه گذاری در ساحل عاج، تکمیل شده است.

ایالت هایی که ساحل عاج سالانه به 30000 واحد مسکونی نیاز دارد و برای سال های 2022-2024 یک طرح ملی برای ساخت 150000 واحد مسکونی فعال شده است. اگر عرصه بتواند صادرات داشته باشد به ساخت ساحل عاج کمک می کند. نیاز کشور به قیر 80 هزار کیلومتر از جاده های این کشور نیاز به قیر و آسفالت دارد که تنها 10 هزار کیلومتر آن آسفالت است و در این ارتباط با ما ایران هستیم.

وی افزود: تا سال 1391 نمایشگاه دائمی معرفی بازار ایران در ابیجان بدون عوارض گمرکی فعال بود اما به دلیل بحران سیاسی در ساحل عاج این نمایشگاه لغو شد و امیدواریم در کمیسیون بازرگانی برگزار شود. در تاریخ 18.- 22 اکتبر برگزار می شود. سوال مطرح شود و نمایشگاه دوباره برگزار شود.

سفیر ساحل عاج در ایران گفت: تنها 10 درصد داروی مورد نیاز در کشور تولید می شود و مابقی از کشورهای هند، چین و اروپا وارد می شود و در صورت امکان صادرات دارو از ایران با کمال میل آن را می پذیریم. و از این همکاری قطعا استقبال می کنیم. همچنین در زمینه تولید انرژی خورشیدی کافی است شرکت ها مکاتبه ای با سفارت داشته باشند تا همکاری ها توسعه یابد.

به گزارش یومیر، در این نشست فعالان اقتصادی استان به معرفی محصولات و تولیدات خود در حوزه های مختلف پرداختند و تمایل خود را برای همکاری با کشور ساحل عاج اعلام کردند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا