اقتصادی

تشکیل کمیته دانش بنیان در کمیسیون اقتصادی مجلس 

یومیر/ کرمان رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: محور همه فعالیت های اقتصادی باید تولید باشد.

به گزارش یومیر، به نقل از دفتر روابط عمومی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، محمدرضا پورابراهیمی افزود: در سال 1401 رهبر معظم انقلاب اسلامی پیشنهاد تولید دانش بنیان و اشتغال را دادند. تولید Be.

وی بیان کرد: اثرات تولید در حوزه های مختلف اقتصادی نشان از بهبود همه شاخص های اقتصادی در بخش های مختلف دارد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر تولید کالا و خدمات در کشوری اتفاق بیفتد و روند آن رو به افزایش باشد، نرخ رشد اقتصادی مثبتی حاصل می شود که منجر به بهبود عملکرد شاخص ها در کشور می شود. بخش های مختلف.”

وی ادامه داد: از این رو اهمیت تولید در اقتصاد کشور بر هیچکس پوشیده نیست و امسال رهبر معظم انقلاب اسلامی این رویکرد را برای تولید در حوزه دانش مطرح کردند که ناشی از آن است که کشور ما در دهه های اخیر با تلاش و کوشش علمی و اساتید پیشکسوت توانسته اند درجات علمی و دانشی قابل توجهی کسب کنند.

وی ادامه داد: به نظر می رسد تبدیل علم به ثروت به عنوان یکی از مهم ترین مولفه های اقتصادی کشور در دنیا یکی از مهم ترین و اساسی ترین مسائل کشور باشد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران که در ابتدای پیروزی انقلاب هیچ شاخصی در علم و دانش نداشت و در تولید علمی رتبه ای نداشت، پانزدهم یا شانزدهم شده است. در تولیدات علمی جهان.

وی بیان کرد: شاخص های ارزیابی علمی جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف بیانگر جایگاه علم و دانش در ایران است و این جایگاه که در رتبه 15 قرار دارد، جایگاه بسیار مهمی است.

پورابراهیمی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران توانسته در تولید علم به یکی از رتبه های برتر دنیا تبدیل شود.

وی گفت: بعد از تولید علم در دنیا بحث تجاری سازی مطرح می شود و تبدیل علم به ثروت از طریق تجاری سازی مهمترین موضوع در نظام اقتصادی جهان است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشورهای دنیا با فناوری توانسته اند علم را به تولید ثروت برسانند.

وی گفت: در کشور ما شاخص نوآوری که در سال 2014 برآورد شد از این نظر در بین 140 کشور رتبه 120 را به خود اختصاص داد و نشان داد که در بسیاری از زمینه ها زیر شاخص نوآوری شرایط بسیار نامناسبی داریم که به نظر می رسد. یکی از مهمترین مسائل

پورابراهیمی تصریح کرد: اکنون این رتبه به 60 رسیده است یعنی جایگاه ما در بین کشورهای دنیا به جایی رسیده که جایگاه خوبی نیست و باید بتوانیم به جایگاه بالاتری برسیم.

وی افزود: عوامل تأثیرگذار در این جایگاه باید مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد تا به عوامل مؤثر در نوآوری که مهم ترین مؤلفه نظام اقتصاد دانش بنیان است، پرداخته شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گزارش هایی که در حوزه های مختلف داریم حاکی از آن است که موضوعاتی مانند قوانین و مقررات و تامین مالی نظام بانکی و بروکراسی اداری و… از عوامل اصلی کاهش شاخص نوآوری هستند. تلاش برای شناسایی موانع با شناسایی نقاط ضعف.

فعالیت 6500 شرکت دانش بنیان در کشور

پورابراهیمی تصریح کرد: در حال حاضر حدود 6 هزار و 500 شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند که البته 70 درصد این شرکت ها حاصل اتفاقات است و در قالب سوالات مهم توسط افراد و 30 درصد در قالب ظرفیت هایی ارائه می شود که آنها خودشان ایجاد می کنند و فعالانه موضوعات مهم را در دستور کار قرار می دهند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: مهم ترین سوالی که می توان برای این 6500 شرکت دانش بنیان مطرح کرد این است که بتوانند در قالب بنگاه های اقتصادی از ظرفیت تخصصی خود استفاده کرده و رشد دهند. “

پورابراهیمی ادامه داد: البته مدل هایی که قبلا به موضوع صنعت و دانشگاه مربوط می شد، مدل های سنتی بود که جواب نمی داد و ارتباط صنعت و دفاتر دانشگاه از دید ما یک رابطه سنتی منسوخ شده بود و نمی توانست اتفاق بیفتد. در عمل.”

وی ادامه داد: این ارتباط در سال های اخیر در رویکردی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مطرح کرده، به ارتباط استادی با مراکز اقتصادی تبدیل شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بنابراین به جای دانشگاه، افرادی وارد می شوند و این ارتباط توانسته راه بسیار بهتری را نسبت به گذشته ارائه دهد و عملاً به یک رویکرد جدید تبدیل شده است. به هزاران رویداد در کشور.” متفاوت شده است و خوشبختانه با توجه به برگزاری رویدادها اکنون پروژه های بسیار مهمی حاصل برگزاری رویدادهای علمی بوده و منجر به ارائه پروژه های بکر در این مارک شده است.

وی افزود: آنچه برای ما مهم است این است که این پروژه ها در قالب شرکت ها ارتباط خوبی را با گروه های بزرگ اقتصادی تعریف می کنند که یکی از آنها بازار سرمایه است که با توجه به محدودیت های سال های اخیر. نیاز به یک ممیزی جدی دارد.

پورابراهیمی گفت: شرکت های پذیرفته شده در بورس عملا مشابه شرکت های معمولی هستند و جایگاه آنها در این حوزه مشابه است اما از نظر محتوایی کاملاً متفاوت هستند.

وی افزود: به نظر می رسد آنچه در این حوزه بسیار حائز اهمیت است این است که می توان ابتدا ساختار ارزش گذاری دوره های نامشهود در آنها را بر اساس تبیین استانداردهای جدید حسابداری بررسی کرد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع اعتبارسنجی بنگاه های دانش بنیان که بسیار حائز اهمیت است و با محدودیت های شدیدی در روند تامین مالی و ارائه فعالیت های کلان اقتصادی مواجه بود، باید در مطابق با استانداردها.» و ضمانت های لازم برای انجام فعالیت های مالی در این شرکت ها به شیوه ای جدید تعریف و مشخص شود.

وی افزود: آنچه مسلم است در مقایسه با دو نوع شرکت دانش بنیان که استارت آپ ها هستند، شرکت هایی هستند که صنایع خلاق دارند و گسترش و حجم فعالیت در این شرکت ها سریع است و علاوه بر آن این شرکت ها دانش بنیان هستند که عملا به عنوان اصلی ترین فعالیت شرکت های دانش بنیان در تولید ثروت استفاده می شود.

دکتر. پورابراهیمی تصریح کرد: به نظر می رسد در این حوزه باید اقدامات ویژه ای انجام دهیم که در بالا به محورهای آن پرداخته شد.

وی گفت: در رابطه با این شرکت ها یکی از اقدامات مهم ما در سال 1401 باید پذیرش شرکت های جدید در بازار سرمایه کشور باشد و استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای عرضه سهام و مالکیت آنها به سرمایه گذاران در یک طرح مورد توجه قرار گیرد. شیوه خاصی.»

دکتر. پورابراهیمی تصریح کرد: از دیگر اقداماتی که می توان انجام داد، امکان نفوذ فناوری در قالب شرکت های دانش بنیان است که در داخل شرکت های بزرگ صنعتی امکان پذیر است و ظرفیت بسیار مهمی است که می توان به آن توجه کرد. jw.org j یکی از مهم ترین مولفه های تاثیرگذار در توانمندسازی شرکت ها و ابزارهای دانش بنیان در تولید محصولات و فرآیندهای تولید باید مورد توجه قرار گیرد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از محورهای دیگر تخصیص مجموعه ای از فعالیت های بازار سرمایه به شرکت های دانش بنیان است که جنسیت و نحوه برخورد آنها با شرکت های معمولی متفاوت است. و می تواند به اطمینان از حضور افراد علاقه مند در بازار کمک کند و معیارهای ارزیابی این شرکت ها به طور خاص قابل بررسی باشد.

وی ادامه داد: ظرفیت بعدی استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور است که نیازی به داشتن آنها نداریم تا بتوانند در همکاری های علمی مشترک با جمهوری اسلامی ایران مشارکت کنند.

وی گفت: اولویت استفاده از بهترین دانشگاه های دنیا و ظرفیت سازی است.

وی گفت: ایجاد یک شرکت بزرگ سرمایه گذاری خطرپذیر موضوع مهم بعدی است.

دکتر. پورابراهیمی افزود: اگرچه در حال حاضر صندوق های ریسکی در حوزه فعالیت های اقتصادی وجود دارد، اما عملکرد شرکت های سرمایه گذاری به عنوان شرکت هایی قابل عرضه در بازار است و می توانند از طریق شرکت های تابعه به شرکت تبدیل شوند. مادر شدن یا یک هلدینگ این ظرفیت را از نظر مالی بسیار بیشتر گسترش می دهد.

وی گفت: آنچه در حوزه ساختار سنتی نیز به آن پرداختیم، تشکیل صندوق شکوفایی و نوآوری است که به نظر می رسد از جاده اصلی خود فاصله گرفته و باید به مسیر اصلی خود بازگردد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: منابع اختصاص یافته به صندوق به جای مشارکت در پروژه های کلان توسط شرکت های دانش بنیان و به جای کمک به حوزه اقتصاد دانش بنیان به تسهیلات تبدیل شده است. تبدیل به سپرده در سیستم بانکی کشور شده است.» ما به هیچ وجه در عملکرد این جمع‌آوری سرمایه قابل قبول نیستیم و اساساً این سرمایه‌گذار نتوانسته کار سپرده‌گذاری بانکی را انجام دهد و بسیاری از مجتمع‌های مالی می‌توانند این کار را انجام دهند و مأموریتی که در سال‌های اخیر بر عهده این صندوق‌ها بوده است. جاده اصلی رفته است که البته باید در این زمینه تجدید نظر شود.

پورابراهیمی افزود: پیشنهاد اصلی ما تشکیل صندوق زیر نظر صندوق شکوفایی و نوآوری بزرگترین مجموعه (VC) کشور یا شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر است و تمامی شرکت های دانش بنیان پس از ارزیابی کارشناسان مربوطه می توانند به عضویت صندوق درآیند. ” سرمایه گذاری های مرتبط باید در دسترس قرار گیرد و شرکت پس از مدتی در بازار سرمایه عرضه شود.

وی گفت: کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی چند موضوع را در دستور کار قرار می دهد که اولین مورد زیرساخت های اقتصادی کشور به عنوان عوامل مهم و تاثیرگذار در بنگاه های دانش بنیان است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تامین منابع مالی بنگاه های دانش بنیان در این کمیسیون به عنوان یکی از چالش ها و موضوعات کلیدی مطرح و به راهکارها پرداخته می شود.

وی افزود: سال گذشته قانون بنگاه های دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی تمدید شد و نظارت و اجرای قانون یکی از موضوعات مهم در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در سال 1401 خواهد بود.

پورابراهیمی گفت: علاوه بر موضوعات مربوط به نحوه حل مشکلات مالیاتی و نظام بانکی و بیمه ای، سه مقوله مهم و اساسی در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی قرار می گیرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اولین جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در سال جاری به موضوع اقتصاد دانش بنیان پرداخته و از معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و وزیر اقتصاد دعوت به عمل آمد. مطالبات جدی از مقام معظم رهبری و مردم از منظر تولید ثروت در نظام اقتصادی در قالب دو موضوع قانونگذاری و نظارت.

وی افزود: مقدمات تدوین احکام مهم قانون در برنامه هفتم توسعه به دستور کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی انجام شده است تا در لایحه نهایی مفاد کمیسیون اقتصادی بتوانیم تحولات مثبتی را در این زمینه در نظر بگیریم. فصل‌ها و سیاست‌های مهم توسعه هفتم.»

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا