«کتابخانهها و گنجینههای اهدایی به کتابخانۀ مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی» و «رودبارِ اَلَموت»، به تازگی منتشر شدهاند.
به گزارش یومیر، کتابهای یادشده که به تازگی در انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهشهای ایرانی و اسلامی) منتشر شدهاند در سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه خواهد شد.
انتشار شرح و معرفی «کتابخانهها و گنجینههای اهدایی به کتابخانۀ مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی» در دو جلد، بهکوشش فرشته مجیدی و زیر نظر سیدعلی آلداود در ١٢١٣ صفحه، با شمارگان ٧٠٠ نسخه و بهبهای یکمیلیون و ٢۴٠هزار تومان، نشر یافته است.
«سیدعلی آلداود»، عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و ناظر این اثر، در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب آورده است: «از زمان تأسیس و شروع به کار مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی در ١٣۶٢ تاکنون که نزدیک به چهل سال است مجموعهها و کتابخانههای نفیس متعدد به این مرکز اهدا شده و با جرات میتوان ادعا کرد حداقل در کشور ما تاکنون چنین حجمی از اهدا و با این تعداد زیاد اهداکننده بیسابقه است. در مدت زمان نزدیک به چهل سال ١٧٣ مجموعه به کتابخانه دائرةالمعارف اهدا شده و اهداکنندگان عموماً از افراد صاحبنام و دانشمندان و نامآوران عرصههای مختلف بودهاند و بیشتر آنان در زمان حیات خود مبادرت به اهدا و انتقال کتابهای خود به کتابخانۀ مرکز کردهاند. افتخاری بزرگ برای دائرةالمعارف و مسئولان و مدیران آنجاست که توانستهاند در مدت چند دهۀ کوتاه اعتماد عمومی اکثر دانشمندان نامور مملکت را جلب نمایند.»
همچنین مجموعۀ مقالاتی دربارۀ «رودبارِ اَلَموت» تألیف عنایتالله مجیدی و بهکوشش زهرا سیفی در ۴۶۴ صفحه، با شمارگان ٣٠٠ نسخه و بهبهای ۴٨۵ هزار تومان منتشر شده است.
«عنایتالله مجیدی»، رئیس کتابخانه مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، در بخشی از پیشگفتار خود بر این اثر آورده است: «چندی پیش از این، مجموعهای از مقالههای این بنده با نام الموتنامه انتشار یافت و مورد استقبال علاقمندان واقع شد. گویی آن نوشتههای ناچیز برای پژوهشگرانی که در موضوعات مربوط به منطقۀ رودبار الموت و سرزمین تاریخی قزوین، به تحقیق مشغولند به کار آمده و مفید بوده است. گذشته از اینها، حقیقت این است که برای شخص خودم، که به تاریخ و فرهنگ آن منطقه عشق میورزم، نوشتن، تصحیح و توضیح بر هر یک از این یادداشتها به نوبه خود لذت بخش بوده است، زیرا آنها را برای تألیف یک اثر مستقل و جامع در تاریخ و فرهنگ آن منطقه تا حدی ضرور میدیدم.»
غرفه مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهشهای ایرانی و اسلامی) در سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در مصلای امام خمینی، شبستان، راهروی ٢٢، غرفه ۵٣٠ واقع است.
انتهای پیام